Toyota Gazoo Racingin juhlat Bahrainissa PlatoBlockchain Data Intelligence. Pystysuuntainen haku. Ai.

Toyota Gazoo Racingin juhlat Bahrainissa

TOKYO, 08 – (JCN Newswire) – TOYOTA GAZOO Racing päätti historiallisen Hypercar-kautensa tyylikkäästi voitolla yksi-kaksi Bahrainin 2021 tunnin ajossa vuoden 8 FIA World Endurance Championshipin (WEC) kohtalonpäivänä ) kuljettajien kruunu.

Tunnelmallinen WEC-kauden finaali, jossa Kazuki Nakajima loi verhon kimaltelevalle kestävyysuralleen sopivalla tavalla voitolla #8 GR010 HYBRIDissä, jonka hän jakaa Sebastien Buemin ja Brendon Hartleyn kanssa.

Le Mansin voittajat Mike Conway, Kamui Kobayashi ja Jose Maria Lopez #7 GR010 HYBRIDissä säilyttivät kuljettajien tittelin päätyen lauantain kilpailun, kauden kuudennen ja viimeisen kierroksen, toiseksi.

Kamui on nyt Japanin ensimmäinen kaksinkertainen neljän pyörän maailmanmestari, kun taas Josesta tulee vasta toinen argentiinalainen, joka on voittanut viisi FIA:n maailmanmestaruutta suuren Juan Manuel Fangion jalanjäljissä.

Molemmat GR010 HYBRIDit osoittivat kunnianosoitusta Kazukille, joka on ansainnut asemansa kestävyysajolegendana voittamalla Le Mansin kolme kertaa. Hän voitti 17 voittoa 59 WEC-kilpailustaan ​​ja voitti 2018-2019 maailmanmestaruuden Sebastienin ja Fernando Alonson rinnalla.

Uusien virstanpylväiden päivänä TOYOTA GAZOO Racingista tuli ensimmäinen joukkue, joka on voittanut jokaisen kilpailun WEC-kaudella. Se pidensi ennennäkemättömän voittosarjansa yhdeksään, 70. tapahtumaan sen jälkeen, kun se osallistui sarjaan vuonna 2012. Viime viikon voitto Bahrainissa tarkoitti, että se oli jo varmistanut neljännen joukkueensa maailmanmestaruuden.

Huolimatta puhtaista pyyhkäisyistä kaikissa Bahrainin kaksoisotsauksen istunnoissa, GR010 HYBRIDIT pelasivat kiinni avauskierroksilla, kun #36 Alpine vei varhaisen johdon. Mutta jännittävä pyörästä pyörään -kilpailu nosti GR010 HYBRIDIT takaisin eteen, eivätkä ne koskaan katsoneet taaksepäin.

Kilpailun siirtyessä yöhön #8-auto loi yhä vahvemman otteen eteen, syrjäyttäen #7:n. Kuudennen tunnin aikana etumatka pieneni hieman, kun 8-sarjaan tarvittiin vaihtoohjauspyörä satunnaisten vaihteenvaihtoongelmien vuoksi. Se maksoi vain muutaman sekunnin suunnitellussa varikkopysähdyksessä, mikä korjasi ongelman.

Kazuki otti #8-auton ratin viimeiselle työjaksolle ja viimeisille kierroksilleen WEC:ssä. Matka, joka alkoi TS030 HYBRIDin käyttöönotolla tammikuussa 2012, päättyi, kun Kazuki otti ruudullisen lipun ja voitti 7.351 sekunnilla Joselta, jonka toinen sija toi toisen maailmanmestaruuden 7. miehistölle.

Kilpakausi on saattanut päättyä, mutta toiminta Bahrainissa jatkuu sunnuntaina, kun seitsemännkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Ogier ajaa GR010 HYBRIDillä ensimmäistä kertaa WEC:n tulokastestissä. Myös nouseva LMP2-tähti Charles Milesi testaa joukkuetta.