TOYOTA GAZOO Racing turvaa Sebringin yksi-kaksi

Toyota City, Japani, 20. maaliskuuta 2023 – (JCN Newswire) – TOYOTA GAZOO Racing hallitsi vuoden 2023 FIA World Endurance Championshipin (WEC) avauskierrosta ansaitakseen yksi-kaksi voiton 1000 mailin Sebringissä vahvan kilpailun edessä. Hyperauto kilpailu.

TOYOTA GAZOO Racing turvaa Sebringin yksi-kaksi PlatoBlockchain Data Intelligencen. Pystysuuntainen haku. Ai.

Mike Conwayn, Kamui Kobayashin ja Jose Maria Lopezin GR010 HYBRID #7 toipui harjoitusonnettomuudesta torstaina ja otti voiton kovan taistelun jälkeen kestävyysajojen kotona Yhdysvalloissa.

Edessä käydyn kireän kilpailun mittaisen taistelun jälkeen maailmanmestarit ja vuoden 2022 Le Mansin voittajat Sebastien Buemi, Brendon Hartley ja Ryo Hirakawa tekivät täydellisen tuloksen TOYOTA GAZOO Racingille sijoittumalla toiseksi #8 GR010 HYBRIDissä, vain 2.168 sekuntia jäljessä.

Säälimätön johdonmukaisuus, virheetön tiimitoiminta ja vahva renkaiden hallinta yhdistettynä TOYOTA GAZOO Racingiin voitti uusien Hypercar-kilpailijoiden Cadillacin, Ferrarin ja Porschen haasteen kiertää kaikki kilpailijat kahdesti ja ansaita joukkueen 40. WEC-voiton.

Huolimatta paalupaikasta puuttumisesta torstaina, joukkue oli heti taistelussa eturintamassa, kun vihreät liput heiluivat keskipäivän Floridan auringonpaisteessa. Sebastien painosti paalupaikalla olevaa #50 Ferraria alkukierrosten ajan, kun taas Mike kesti haasteen kolmannelle sijalleen.

Varhainen turva-auto, joka johtui GT-auton viidennen kierroksen onnettomuudesta, laittoi taistelun pitoon 25 minuutiksi. Tuon keskeytyksen aikana johtava Ferrari haki polttoainetta, siirsi GR010 HYBRIDIT eteen ja määritti kilpailun kuvion. Sebastien teki uuden Hypercar-kilpailun kierrosennätyksen, kun hän ja Mike selvisivät kilpailusta.

Kahden tunnin kohdalla GR010 HYBRIDit erosivat vähän toisistaan, ja niiden väli jahtaamispakkaukseen riitti pitämään ne edellä ensimmäisten kuljettajamuutosten aikana. Kamui otti 7. pyörän ja kaksi kierrosta myöhemmin Brendon hyppäsi kilpailun johtavaan numeroon 8, vaikka hän joutui heti sisarauton paineen alaisena.

Puolimatkan lähestyessä Kamui siirsi #7:n etupuolelle ja pian sen jälkeen, viidennen tunnin alussa, hän luovutti Joselle. Ryo otti toisen sijan 8:n pyörän jatkaakseen joukkueen sisäistä taistelua voitosta parin ollessa nyt kierroksen päässä kilpailusta.

Kun Kamui ja Sebastien palasivat ohjaamoihinsa, ero edessä alkoi kasvaa seitsemännen tunnin aikana. Kun Mike otti 7. pyörän 47 minuuttia jäljellä, hänellä oli 23 sekunnin etu Brendoniin viimeisen työjakson alussa.

Auringon laskiessa Sebringille Mike ratsasti jäljellä olevat kierrokset ottamatta riskejä ja Brendon pienensi eroa tasaisesti. Ruutulippu leijui pimeässä ja Mike ylitti rajan 2.168 sekuntia ennen 8. sijaa valloittaakseen kaikkien aikojen suurimman huippuluokan ruudukon WEC-kauden avauskilpailussa ja ansaitakseen maksimipisteitä.

Hypercar-taistelu jatkuu Portugalissa kuukauden kuluttua 6 tunnin Portimaossa 16. huhtikuuta, toinen tämän kauden seitsemästä osakilpailusta.